Van alles en nog wat! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Romy Deckert - WaarBenJij.nu Van alles en nog wat! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Romy Deckert - WaarBenJij.nu

Van alles en nog wat!

Door: Romy Deckert

Blijf op de hoogte en volg Romy

08 September 2007 | Nederland, Amsterdam

Bon dia iedereen!

Het is wel weer eens tijd voor een update over mijn avonturen hier op dit geweldige eiland! Met mij gaat alles erg goed, ik geniet echt elke dag van de mooie omgeving, het lekkere warme weer en de dingen die ik hier allemaal doe! Ik heb gehoord dat het in Nederland echt super koud is, en dat sommigen de verwarming al aanhebben of in een winterjas rondlopen. Nou hier niet hoor, soms ga ik echt kapot van de hitte, vooral als ik op stage veel trappen moet lopen (omdat er geen lift in het hotel is, erg vervelend) en ik vervolgens helemaal bezweet terugkom in de office. Of als we ergens gaan eten waar er geen airco is! ;) Ik ben op dit moment ook erg verkouden, komt waarschijnlijk door het temperatuurverschil met binnen en buiten. Binnen staat overal de airco aan. Dus in dit warme weer ben ik snot verkouden! Maar ik weet het: ik mag NIET klagen, dat doe ik dan ook niet ;) Want als ik een dagje vrij heb, dan geniet ik volop van het mooie weer en denk ik gewoon aan hoe koud jullie het allemaal hebben daar, haha! Het heeft hier trouwens pas 2 keer geregend, en niet een beetje regen, maar KEI harde regen. Dat gaat dan even 10 minuten zo, en daarna schijnt de zon weer de hele dag!
Nou ik zal eens gaan beginnen met wat ik de afgelopen week heb gedaan. Vorige week zaterdag was mijn eerste werkdag. We hebben alles uitgelegd gekregen en meegekeken met collega’s. Het komt er eigenlijk op neer dat we dagelijks moeten kijken of er die dag check-ins komen of dat er iemand uitcheckt. Wanneer er een check-in komt moeten we ervoor zorgen dat er een welkomst enveloppe klaar ligt en of de kamers schoon zijn. Wanneer de gasten arriveren moeten wij ze naar de kamer brengen en ze van alles uitleggen, over de kamers zelf, maar ook over het eiland en excursies. Omdat het momenteel laagseizoen is, is het erg rustig en is er niet echt veel te doen op de office. Hopelijk wordt het binnekort wat drukker, want nu is het echt een beetje de dagen uitzitten. Verder zijn er algemen taken zoals de telefoon opnemen. Mijn collega’s zijn wel allemaal aardig.
Bart zijn stage bij SHTA bevalt ook wel. De eerste paar dagen zijn erg rustig geweest, maar ook hij krijgt steeds meer dingen te doen. Hij heeft gehoord dat hij misschien zelfs met zijn werk naar Miami en Jamaica mag! Dat zou echt super leuk zijn!
Zaterdagavond zijn we naar de Soggy gegaan, een bar waar veel Nederlandse studenten komen, was erg gezellig. Zondag heb ik ook gewerkt en ’s avonds hebben we een balans-dag gehouden zoals Lieke het noemt ;) Of een bij-kom dag!
Maandagavond zijn we naar de bios geweest, ooh dat is echt lachen hier! We zijn naar Who’s Your Caddy geweest, een hele flauwe comedy, maar al is er maar een heel klein grapje, de locals hier gaan kei hard schreeuwen, lachen en klappen! Ze zijn in de bios net zo gek als dat ze in het verkeer zijn! AL begin ik er steeds meer aan te wennen, dat je gewoon moet toeteren als je voor gelaten wilt worden, je met groot licht moet rijden als iemand niet doorrijd, bumperkleven is trouwens ook normaal hier, hahaha! De weg begin ik na een dikke week ook wel te kennen. Iedereen zegt dat St. Maarten zo klein is, maar dat valt echt reuze mee! Je hebt maar 1 hoofdweg, maar als je die kwijtraakt is het nog aardig zoeken hier!
Dinsdag ben ik naar Mullet Bay gegaan, Kelly moest werken, dus ben ik met Ilena en Steven (andere interns) gegaan. Was ook een geslaagd dagje strand. Omdat ik ook andere stranden wil zien, ben ik samen met Lieke donderdag naar Bay Rouge geweest, soo ook echt een heel mooi strand aan de Franse kant, met super helder water en erg wit zand. Donderdag avond hadden we ook gelijk een afscheidsetentje met het werk, omdat Lieke morgen vertrekt :’( Zo jammer! Het wordt maandag ook alweer tijd om van ons riante hotel te verhuizen naar ons nieuwe onderkomen! Dat zal wel even wennen worden na 2 weken in die luxe, omdat in dat huisje geen airco is, en ik al heel veel muggen zag rondvliegen daar! Maar achja, het huisje wordt voor ons betaald, dus we mogen niet klagen. Het is niet al te klein, dus dat komt vast wel goed. En toen was het alweer zaterdag vandaag! Vanavond is het afscheidsfeestje van Lieke in de Soggy en daarna naar de Bliss. Ik ga Lieke echt missen, is echt een leuk meisje, en heeft ons al heel veel laten zien hier!
Morgen moet ik werken, en ik denk dat ik daarna dan maar eens vroeg mijn bedje in duik omdat ik mezelf nog niet echt lekker voel. Ik heb mijn nieuwste foto’s op deze site gezet, dus geniet ervan! Ik mis jullie thuis soms wel een beetje, maar verder vermaak ik mezelf nog prima hier! Blijf vooral reacties plaatsen, want dat vinden Bart, Kelly en ik erg leuk om te lezen!

Tot snel weer!
Heel veel liefs en een dikke kus

• 08 September 2007 - 23:27

Meral:

Heyy Bartje en Romyy!!

Wonderlijk misschien.. maar ik zit thuis op de zaterdagavond!! Heb ff jullie verhaaltje gelezen en wordt inderdaad jaloers... Heb ook nog steeds last van ontwenningsverschijnselen van Afrika maar goed.. moet me maar leren aanpassen! School is weer begonnen .. dus alsjeblieftt geniet daar ff zo hard dat wij het hier ook kunnen voelen dann??!?!

Een hele fijne tijd nog .. en ik blijf jullie volgen!!

Kusje´xx

Meral!!

• 09 September 2007 - 08:11

Loor:

Hej Bart en ROmy!
    Nice stories en foto's!!! Geniet drvan zolang t nog kan he ;) en succes op jullie stages!
    Groetjes uit Sydney! x

• 09 September 2007 - 09:37

Niki:

Hey Room en Bartje!:)

Ziet er super uit daar zeg! Ben errug jaloers hoor, wij zijn nu alweer druk bezig met projecten op school :(!
    Maar wel leuk om iedereen natuurlijk weer te zien!
    Ik blijf jullie verhalen volgen, heel veel succes.

Dikke Kus Niki

• 09 September 2007 - 10:18

Tomboooo:

Hey romy, bart en kelly!
    wat een foto's zeg, pff daar wil ik ook heen! die foto van 'jaloers?' had je er echt niet op mogen zetten haha. Ach, zelf mag ik ook niet klagen met mijn stage. Heb het niet echt druk maar heb wel genoeg werk om te doen dus dat is wel fijn. Gelukkig worden de komende dagen het ietsje warmer maar je kan wel merken dat het herfst begint te worden brrrrrrr....
    nog heeeeeeel veel plezier daaroo en geniet ze (maar ook werk ze;))

X Tommy

• 09 September 2007 - 11:08

KIRSIE:

heeeeey allerliefste schatje van me!!!

geweldig verhaal weer!! echt heel leuk om te lezen. ik herken ook veel dingen van curacao. hoe het bij jou dus ook is, leuk!:)
    je bent een lucky bastard dat je daar zit hoor nu.
    saai weer, saaie school, pfff.

enjoy it lieve schat!

liefs kirs

• 09 September 2007 - 15:21

Kimberly:

Hee lieverd
    nou we kunnen elkaars handje schudden
    want ik ben dus ook super verkouden
    zomaar ineens
    hierzo in barendrechtje is echt niemand verkoude en heel amsterdam loopt te snotteren
    dus het was wel te verw88 ;)
    maar leuk truitje op je profiel foto :P:P
    echt grappig dat je hem hebt meegenomen!
    weetjewat je mag em van mij wel houden hor
    hij staat echt super bij je
    ik zit nu toch in ams
    dus ik vul mn collectie wel weer netjes aan :P:P
    (mooi excuus om de kalverstraat weer op te gaan:D)

hee maar have more fun!! echt super leuk verhaaltje
    we spreken elkaar snel weer
    dikke zoen aan kel en bart en natuurlijk aan jou!!

(K) Kimberly

• 09 September 2007 - 15:53

Laura:

JA WIJ ZIJN JALOERS JA :@

hahahaha
    x

• 09 September 2007 - 17:47

Wien En JAmma:

Jaja, jongens de hint is duidelijk. We zijn zekerrrrrrr jaloers hahaha. Zo te zien vermaken jullie je prima. Genier er maar van, want hier is het echt rot weer. VEeeeeeeeeelste koud alweer geworden. En de feestjes gaan dara bij jullie dus gewoon door. Goed zo!! Have fun en de groeten.xxxx

• 10 September 2007 - 11:34

Bram:

Jij vermaakt je daar ook wel goed zo te zien :)
    Leuke foto's trouwens, maar dat jaloers...mwah niet echt eigenlijk ;)...Maar ik heb dan ook weinig te klagen natuurlijk :P

Ik spreek je laterss! :) xxx

• 11 September 2007 - 15:13

Barrrrt:

skatje, ben zeker jaloers ja!!Zou willen dat ik er ook was.....

• 12 September 2007 - 17:28

Gerdie:

Ja, ik ben zeker jaloers op jullie maar ik ben blij dat het zo goed gaat daar. ik heb Bart via hotmail gesproken hij zou jouw adres er ook bij zetten zodat ik ook met jou kan praten zonder mee lezers ha ha. het is hier inderdaad echt koud en ik denk dat we zo aardig wennen aan de komende herfst. ik hoorde dat je ouders vrijwel zeker komen, wat heerlijk voor jou en voor hen! ik ga een lot kopen en wie weet.....Nog een heel fijne tijd daar en geniet! tot lezens en een hele dikke kus van mij voor jullie

• 15 September 2007 - 11:02

Ad & Karin:

Hoi Romy & Bart!
    Alles goed daar op St-Maarten? Hebben al gehoord van Tonny en Guus dat het wel ok is daar! Leuk dat je via deze site alles kunt volgen, erg leuk!
    Hier alles z'n gangetje. geen St-maarten temperaturen maar morgen, zondag, een mooie nazomerdag! Daar doen we het maar mee.
    Nou, prettige tijd daar en de groetjes van ons hier uit eindhoven.
    Later!

• 16 September 2007 - 16:52

Yvonne:

He Romy,
    Je kent me niet maar ik kwam via Emma op je site.. Ik heb vorig jaar in 'jouw' periode stage gelopen bij PH.. Gek om te zien op de foto's dat jij in 'mijn' oude kamertje slaapt! De platen hangen nog aan de muur en zelfs de afschuwelijk 'Groeten uit Veghel' kaart staat nog op de kast?! Té gaaf, die heb ik naar Jori gestuurd toen hij er in de zomer al zat..
    Geniet van je tijd daar! Voordat je het weet is het januari en heb je in September 2008 nog stééds heimwee! Volgende week donderdag maar een Domino's Pizza avondje met Jori en Emma om herinneringen op te halen..

Liefs, Yvonne

ps; kijk of je het record 'Ja-ze-kennen-mijn-naam-bij-Domino's' kan verbeteren.. Hij staat op krap twee maanden denk ik hihi!

• 17 September 2007 - 03:33

Sanschen:

Huh..:S ik heb dit berichtje nooit ontvangen op mijn mail..Ik heb het dus nu net pas gelezen :S..
    Maar goed ik vond het echt geinig en heel leuk om te lezen room! Leuke en mooie foto's.. Ook op je nieuwste berichtje..super mooi strand!! Maar nu weet ik dus wat je zoal al op je stage hebt moeten doen.. maar ik hoop ook voor je dat je al wat meer kan doen zo meteen.. Wat zijn jou werktijden? Mag je wel op msn? Anders kunnen we een keer op msn ff kletsen :D..
    Succes op je stage..En geniet echt ontzettend veel!! Liefs San!

• 23 September 2007 - 18:25

Jamma En Wien:

hele gave foto's zeg. Have fun en de groeten van hier. xxx