Alweer een maandje!! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Romy Deckert - WaarBenJij.nu Alweer een maandje!! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Romy Deckert - WaarBenJij.nu

Alweer een maandje!!

Door: Romy Deckert

Blijf op de hoogte en volg Romy

22 September 2007 | Nederland, Amsterdam

Heeeeey!

Nou waar was ik de vorige keer gebleven?? Uhmm volgens mij bij ons groene bakbeest. Zoals jullie weten was onze auto kapot (eigenlijk is ie dat nog steeds, want tja wat is er uberhaupt nog WEL goed aan de auto?! ;))Echt vervelend om hier geen auto te hebben, je bent toch wel afhankelijk van dat ding, en er zijn hier zoveel steile bergen en heuvels, dat je niet zonder kunt!
Nou Kelly en ik moesten die avond toch wel iets eten, en toen zijn we bij Big Fish wezen eten. We hebben ons zelf lekker laten verwennen, met een dikke salade en een chocolade taartje toe! Daarna kwam Barry van het werk ons ophalen, om ons veilig naar ons huisje te brengen.Want alleen 's avonds over straat als 2 meisjes zijnde, dat kun je maar beter niet doen! Maar nu rijdt de auto weer, dus dat is mooi. Bart heeft ondertussen ook een auto gehuurd, dus we hebben nu nooit meer geen auto (zie foto's!). De wegen hier zijn echt heel erg slecht, want de laatste jaren zijn er heel veel mensen op het eiland komen wonen. Aangezien fietsen en lopen hier echt niet te doen is (soms staan er gewoon koeien midden op de weg) gaat iedereen met de auto. Daardoor zitten de wegen vol met gaten en rond 5 uur staat er een file van de ene kant, naar de andere kant van het eilamd. Maarre niemand die zich daar druk om maakt hoor. Ze hebben er zelfs nog een oplossing voor bedacht! Bijna alle kroegen hebben namelijk een soort van Happy Hour tussen 5 en 7. Je sluit dus aan in de file tot aan de kroeg. Hier blijf je dan vervolgens tot de drukte over is. En zo gaat dat gewoon hier allemaal!

Verder zijn de afgelopen weken echt voorbij gevlogen! We zitten er aankomende week alweer een maand, en het lijkt net alsof ik hier pas ben. Terwijl ik aan alles gewend begin te raken, zelfs aan de hoge temperaturen hier, maar ook aan de mensen en zelfs aan ons huisje, wat stiekem toch eigenlijk nog niet helemaal zo slecht is! Ik blijf ook bij Bart slapen, dat is al helemaal fijn, want die heeft airco, en dat vind ik zelfs soms echt koud! Dusse begin ondertussen al een echt Antiliaantje te worden! :) Maar ook de stage begint leuker te worden. In het begin moet je toch veel vragen en weet je nog lang niet alles, nu komt er meer een vast routine in te komen. Heb deze week ook mijn eerste check-in alleen gehad. Gelukkig was het een heel aardige vrouw, dus dat ging allemaal goed.

Ondertussen heb ik ook al 5 verschillende stranden gezien. Baie Rouge, Philipsburg strand, Mullet Beach, Orient Bay en Dawn Beach. En ze zijn echt stuk voor stuk allemaal super mooi. Philipsburg heeft het minst mooie strand, maar is wel echt heel erg gezellig, want daar loopt een boulevard langs, en allemaal leuke winkeltjes! Dus als papa en mama de 20e (oktober) komen, dan weet ik wel waar ik ze allemaal naar toe gaan nemen! Gisteravond zijn Bart, Kelly, Stefanie en ik ook naar de Boardwalk gegaan, hebben we lekker gegeten en daarna een cocktail gedronken. Trouwens,(ik weet t mam, heel slecht ;)) tot nu toe hebben Kelly, Bart en ik nog maar 2 keer zelf gekookt. Maar het is eenmaal zo dat wanneer je zelf gaat koken, je bijna net zo duur uit bent als dat je wat gaat eten buiten de deur. En ik wel gezond! Hahaha! Toch blijven Kelly en ik veel vertrouwde Nederlandse producten kopen in de supermarkt, laatst hebben we met zn allen een frikandel speciaal op! :D

Verder is deze afgelopen week rustig verlopen, we hebben ook nog een avondje bios gedaan, naar de film The Brave One geweest. Echt een aanrader. Ik weet niet of die al in de Nederlandse bioscopen draait (hier lopen ze namelijk vet voor).
Nou vanaaf nog een feestje, want Lyn is om 12 uur jarig, dus dat wordt weer een Soggytje! Echt toevallig trouwens, mijn ouders, de ouders van Lyn EN de ouders van Stefanie, komen allemaal op dezelfde dag en dezelfde tijd aan op St. Maarten! Wordt een leuke welkom! :D

Trouwens het allerlaatste: Dave, Renate en Mickje, heel erg bedankt voor de lieve kaart die jullie me hebben gestuurd, vond het erg leuk om post te mogen ontvangen!!

En Sanne & Yma alvast heel erg gefeliciteerd met jullie verjaardagen, jammer dat ik er niet bij kan zijn, maar maak er toch een leuke dag/avond van!

Tot snel weer iedereen.
Heel veel groetjes vanaf St. Maarten!
xxx

• 22 September 2007 - 20:00

KIRSIE:

romy, ik missss jou
    ik mis je op school, en op msn en met allesssss
    kom snel terug
    je heb het veel te leuk daar :P

loveyou

kirs

• 22 September 2007 - 20:16

Bram:

Hee Romy!

Gaat idd echt snel he die tijd! Gewoon een maand alweer :) Nog 4 te gaan ;)
    Relaxte foto's trouwens!

Nog veel plezier he! Spreek je snel :)

Groetjes (K)

• 23 September 2007 - 07:57

Rein En Lotte:

Hee, zo te zien alles goed daar, mooi weer en relaxte stranden...mooi autootje bart, lijkt wel een beetje op de berenbak alleen dan wit. Heb echt zin om langs te komen!!

xxx Rein en lotte

• 23 September 2007 - 14:29

Christa:

hmmmm romyy
    klinkt echt goed daar!!
    leuk om te lezen dat jullie het zo naar je zin hebben :)
    geniet ervan!! kusjess

• 24 September 2007 - 03:13

Sanschen:

Lieve lieve Room!!Dankjewel nog voor je berichtje op mijn hyves :D Echt een heel leuk verhaaltje op je site!Relaxed dat je al zoveel stranden hebt bezocht en goed dat je je eerste check in helemaal alleen hebt gedaan!:)En Frinkandelspeciaal Room:P Ik dacht dat jij toch wel wat anders zou eten daar op St. Maarten hahaha. En zit jij ook van 5 tot 7 uur in de spits in de kroeg aan lekkere cocktails?:P hehehe. Nou heel veel plezier! Doe de groetjes aan Kelly en aan Bart!:D En tot over 4 maandjes lieverd.. Doeiii kus kus xx san

• 24 September 2007 - 10:52

Pa:

Hoi Moppie,
    Leuk om te horen dat het je daar wel bevalt, dan hebben we als ouders een zorg minder. Maar we blijven je natuurlijk missen. Ik (en mama) kan niet wachten om het allemaal (ook als is het dan kort) in het echt mee te maken.

Vele kusjes (ook van mama)

• 24 September 2007 - 14:37

Kimberly:

hee bruine poeperd!!!

sjonge jonge je lijkt wel zwart op die foto's :P
    bij mij is mn kleurtje alweer paar maanden weg ;)
    maar gelukkig is alles helemaal naar je zin!!
    Ik gelukkig ook! kheb het wel heel erg druk!!
    En ik kook wel voor mezelf :P:P haha echt elke avond behalve op donderdag want dan is het koopavond en Macdonalds tijd.... gewoon een lekker euroknallertjee
    haha

nou ik spreek je snel weer en doe je best!!!
    mis joe kusjes groetjes aan bart en groeten van mijn moesje

(K)

• 24 September 2007 - 15:17

Gerdie:

Dag lieve schatten,heerlijke jaloers makende fotos(kan hoge komma niet vinden) ja ikweet het was ooit blond!!Wat een lekker sfeertje waar jullie MOGEN vertoeven. Ik zou het absoluut geen straf vinden Room om in jullie optrekje een weekje te bivakkeren hoor en wat zijn er veel mooie strandjes daar, geweldig. Hier vallen de blaadjes al weer flink van de bomen en het regent weer eens, nou dat moet jullie toch een goed gevoel geven. Blijf lekker genieten tussen het werken door maar als ik jullie fotos zie dan doet het me aan een heerlijk lange vakantie denken goed zo!!! heel veel liefs en dikke kus van mij.

• 25 September 2007 - 11:00

Chloe:

romy! wat een leuke foto's en verhalen allemaal!

hier is het kouddd en stom project ....;) tot over paar maandjes! X chloe

• 25 September 2007 - 11:04

Yma:

Heee Rooomm

leuk om elke keer die foto's te kunnen zien van hoe geschikt je t daar wel niet hebt, maar ik dacht dat je daar moest werken..haha..vrij weinig van te zien stinkerd:P..hahahahhah!

ja ja..nog een weekje en dan alweer in de 'tig'..hahah...komt helemaal goed..idd jammer dat je er niet bij kan zijn! ach ja..zal er 1tje voor je drinken:P;)...

x

• 25 September 2007 - 16:38

Gerdie:

Hier nu 18.30 uur en het stortregent! Vanmiddag ook al hagel gezien dus.... blijf voorlopig nog maar daar, hier is het na een regenbui niet weer stralend. Lotte en Bram zijn net weg en werden ook jaloers op jullie mooie plaatjes.Natuurlijk van iedereen veel liefs en groetjes en vooral van An die ik vrijdags op de hoogte hou en jullie foto's laat zien. Yes de hoge komma gevonden! Dikke kus voor jullie allebei, xxxx

• 26 September 2007 - 19:20

Dave, Renate En Mick:

Hoi Romy en Bart,
    Fijn dat de kaart is aangekomen. We genieten erg (met een beetje jaloezie)van je verhalen en de foto's. Hier gaat alles z'n gangetje. Het is erg stil zonder jou bij opa en oma. Met Mick is alles okay (zolang hij zijn eten maar krijgt).
    Groetjes, Dave, Renate en een dikke kus van Mick!

• 27 September 2007 - 16:51

Rebecca:

hoi bart en romy,

hoe is het ermee?
    zo te zien alles goed!
    ik hoorde van dominique dat je deze site had,zodoende hier een berichtje.
    geniet er lekker van ik zie je wel weer als je terug bent.

groetjes van johnny en rebecca

• 28 September 2007 - 12:14

Lau:

hey room
    echt relaxed dat uit eten gaan enzo :p en al die NLse producten!!
    die kindjes testen deze week was best leuk om te doen :D heel schattig sommigen...en vanavond naar robin thicke woehoeeee ik vertel wel weer hoe het was! kussiee lau

• 01 Oktober 2007 - 16:52

Stefanie:

Hey romy, waar blijven al die nieuwe foto's nou?

Zou je toevallig jouw foto's van mijn bakmomenten doorkunnen sturen naar sibmaaa@hotm ?

Het is vandaag weer eens bloedje heet! Vanavond lekker afkoeling in de bios! :)

Tot vanavond! Kus stefanie

• 01 Oktober 2007 - 18:36

Wil Oteman:

Even een reactie vanuit het koude nederland. Romy weet natuurlijk niet wie ik ben, maar bart des te beter. Jouw elftal Bart, SCH 3, heeft nu de tweede nederlaag op rij te pakken, eerst thuis tegen Quick en afgelopen zondag uit bij Juliana. Twee vervelende wedstrijden en dat lag niet alleen aan jouw teamgenoten.S C H 1 heeft eindelijk zijn eerste overwinning (2-1) te pakken en nog wel tegen SJN. Een zeer spannende en goede pot en groot feest in het clubhuis na afloop.
    Op ons forum hou ik steeds je berichtjes bij bart en ik moet zeggen dat het een uitstekende keuze is geweest om er een tijdje tussen uit te gaan naar subtropische eilanden. De fotoos spreken voor zich. Namens alle blauwe Jungskes wensen we jullie nog een fijne tijd, de studie niet vergeten want daar gaat het uiteindelijk om en kom gezond en wel terug naar nederland als het zover is.

Groet, Wil Oteman S C H

• 02 Oktober 2007 - 18:36

AAAAP:

Damn...ik ben jaloers! Behalve op de spinfoto :S Zag dat je al lekker in de weer bent geweest met het muggenracket (wat een workout altijd)
    En wat gaat Phase II snel!! Ziet er echt supermooi uit.
    Nou meis, geniet ervan!!!Miss you!

X

• 03 Oktober 2007 - 00:08

Rian:

Hey meis,

Wat een super foto's! Maken zelfs mij wel een beetje erg jaloers...

Kus kus!

• 03 Oktober 2007 - 19:41

Annelies:

Hee meis!

Wat leuk om je verhalen weer te lezen! Klinkt allemaal super goed joh daar!! Ook super leuke foto's allemaal!! Geniet ervan daar want voor je het weet zit je weer hier in het koude NL aan een project te werken haha...nog maar ff niet aan denken ;)

Have fun!

Kusje x Lies

• 04 Oktober 2007 - 21:07

Jamma En Wien:

Heyyy,
    Leuke foto's weer!!! ultimate lekker weertje daaro hoor!! In holland alles zo nog steeds zn gangetje, wees niet bang jullie missen niks!! zo te zien vermaken jullie je op en toppie, ga zo door!! liefs jamma en wien,
    laterssssss

• 05 Oktober 2007 - 12:10

Milou:

Hoi Room!

Alles goed? Zo te lezen hebben jullie het wel naar je zin op Sint Maarten :P
    Leuk om te zien dat de NTHV mensen het nog naar de zin hebben :P En vooral op Sint Maarten. haha.
    Nog veeeeel plezier!

Groetjes Milou

• 05 Oktober 2007 - 20:57

Gerdie:

Oh het houdt maar niet op daar. 'Lijkt wel of jullie het steeds meer naar je zin krijgen in dat"lullige"sfeertje. Kan me er niets bij voorstellen!!!!! Nou lieve allebei maar al te goed, en ik vind het heerlijk voor jullie om dat mee te maken!!Neem alles goed in je op en geniet zodat je straks in het winterse januari nog goed weet hoe het daar was. Ja ik weet,t heel gemeen om dat te zeggen maar kan het niet laten. Geniet, geniet geniet, dikke kus voor jullie van mij.