One day off island!
Door: Romy Deckert
Blijf op de hoogte en volg Romy
06 Oktober 2007 | Nederland, Amsterdam
En we gaan alweer de zevende week in maandag! De tijd gaat echt zo ontzettend snel! Ik begin me echt goed thuis te voelen hier. Na zoveel weken ken je de weg op je duimpje, je weet alles te zitten, raakt gewend aan het weer en (soms!) zelfs gewend aan alle ongewenste diertjes! ;) Gisteren had ik weer zo iets vies. Omdat het twee dagen heel hard heeft geregend, komen er kakkerlakken te voorschijn. En dat zijn de beesten die wij nog nooit hadden gehad in ons huisje, en die ik ook ECHT NIET wil hebben in ons huisje. Tot gisteren... Ik was mijn tanden aan het poetsen, hoor ik ineens heel hard krrrkkkk... ik super hard gillen, blijkt dat ik op een dode kakkerlak sta! En nog een hele grote ook! Echt hoor, zo’n vieze beesten zijn dat!! En laatst zat er ineens een hele grote kikker op de muur. Achja, ook dat hoort er allemaal bij!
Nou deze week hadden we alweer problemen met ons groene bakbeest. Kelly en ik hadden net onze auto vol geladen met allemaal boodschappen, toen ik iets vreemds hoorde. En ja hoor! Platte band! Wij met pijn en moeite naar het dichtsbijzijnde tankstation gereden (echt iedereen keek ons aan haha). Ze zullen wel gedacht hebben, het zullen wel weer eens niet vrouwen zijn ;) Nou toen we stil stonden hoorde ik iemand roepen psst... maar ik reageer daar nooit zo echt op, omdat iedere man naar een vrouw psst roept, haha! Maar dit was echt een aardige man! Hij vroeg of we hulp nodig hadden, omdat we ook onze achterbak niet open kregen, omdat de reserve sleutel thuis ligt! De man kwam ons helemaal helpen en is zelfs naar een ander tankstation gereden om lucht in onze (ook platte!) reserveband te spuiten. Na veel moeite heeft ie de band kunnen verwisselen. En onze auto rijdt weer als de beste hahaha! We wilde die aardige man geld geven, maar dat wilde hij niet aannemen. Hij zei: “Ik heb nu iets goeds gedaan voor jullie, dan zal er op een dag ook iemand komen die iets goeds doet voor mij!” Zo lief! Echt, zulke mensen moeten er meer van zijn!
Woensdag hadden Kelly en ik saampjes lekker een dagje vrij! Daar hebben we meteen goed gebruik van gemaakt, we zijn namelijk een dagje off island geweest! We zijn met de ferry naar Anguilla gevaren. Echt, zo’n blauw water heb ik nog nooit gezien! Het is echt een heel mooi eiland (niet heel ver van St. Maarten) en het lijkt wel of er niemand woont, zo rustig is het daar! We hebben met de taxi een beetje het eiland verkend, en zijn daarna naar Shoal Bay gereden. Het schijnt dat dat strand in de top 10 staat van de mooiste stranden van de wereld! En terecht! Normaal schijnt het water nog meer helder en blauwer te zijn, maar bij ons verdween telkens de zon een beetje achter de wolken. Maar ik vond het zelfs nu al super mooi!
Verder hebben we de afgelopen twee dagen heel veel regen gehad. Dat is wel jammer, want het eiland is niet echt ingesteld op zo veel regen. De wegen staan dan helemaal blank, en liggen vol met zand en stenen. En verder is hier alles open, dus wanneer het regent is er vrij weinig te doen. Daarom hebben Stefanie, Kelly en ik maar alle afleveringen gekeken van America’s next topmodel, en is Bart in protest een boek gaan lezen op zijn kamer haha! Ja, 3 dames tegen 1 man he ;) Het is wel een grappig gezicht, want al die locals hier zijn echt echt van suiker gemaakt. Ze gaan helemaal gewapend met plastic zakken en dozen de straat op, om maar niet nat te worden! Maar het schijnt dat wanneer het meer regent, we minder kans hebben op orkanen. Dat is dan wel weer een klein pluspuntje. Als het hier regent, is het helemaal grauw en grijs. Maar vandaag schijnt het zonnetje alweer lekker, dus dat is mooi!
Op mijn stage gaat alles zn gangetje. Het wordt steeds drukker, en in december hebben we 2 weken dat het hotel echt helemaal vol zit! Morgen komen er een bruid en bruidegom, die op St. Maarten gaan trouwen. Ze gaan hun feest vieren bij Princess Heights, echt leuk om dat ook een keertje mee te maken! Ik heb wel zin in het hoogseizoen, want ik heb gehoord dat het dan lekker druk gaat worden in St. Maarten. Er kunnen bij Philipsburg 9 cruiseschepen aanmeren. Eens per jaar komt zelfs het aller grootste cruiseschip ter wereld. Ben erg benieuwd! Want nu zijn sommigen winkels/restaurants gesloten, vanwege het laagseizoen. Verder hebben Kelly en ik deze week onze eerste ‘vergadering’ mee gemaakt, met al het personeel en de baas. Het ging er best heftig aan toe. Onze manager (Emil Lee) is namelijk ontevreden over zijn personeel (niet over de office, maar voornamelijk over housekeeping en maintenance). Geef m ook geen ongelijk, want die mensen voeren werkelijk niks uit! We moeten ze telkens controleren omdat ze anders gewoon tv gaan kijken in een van de units of een boek aan het lezen zijn. Of we betrappen de mannen van maintenance erop dat ze gewoon ergens liggen te slapen! Dus nu heeft Emil ze allemaal gewaarschuwd, anders schopt ie ze dr uit, of laat ie ze vervangen.
Ons Bartje stond ook nog in de krant hier in St. Maarten! Hij moest voor zijn stage een soort van meeting bijwonen, wat ook ging over het toerisme op het eiland. Daar was veel pers bij aanwezig, dus nu staat ie gewoon hier in de krant (met een super geinterresseerde blik, haha). Hij heeft m iig bewaard. Verder hebben we deze week weer ongeveer dezelfde dingen gedaan als al onze voorgaande weken, maar ik vermaak me nog prima! Precies vandaag over 2 weekjes komen papa en mama al!! Ik heb zo veel zin om ze te zien! Het is namelijk toch anders wanneer je ze alles moet vertellen. Nu kunnen ze alles zelf zien, hoe ik leef, waar ik woon, hoe mooi de stranden zijn etc. Dus ik kan niet wachten om ze op te halen op Juliana Airport! Jammer dat Laura en Ferdi niet mee komen, maar dan is het alleen maar leuker om ze dalijk in januari weer te zien! :) Ik spreek ze toch best vaak op msn of via Hyves.
Nou nu nog een ere plekje voor Kirsten op mijn site! Dat heeft ze wel verdiend, en ik had het beloofd!! Dus Kirsie, ik hoop dat je veel plezier hebt met je rijbewijs en dat je de wegen van Barendrecht-city nu eindelijk onveilig gaat maken! Met je eigen auto, stinkerd!!
Verder nog een hele dikke kus en knuffel aan Gerdie, dat heeft ze ook verdiend! En Eef, bedankt voor je kaart en je brief!
Tot snel weer iedereen!
Een hele dikke kus vanuit St. Maarten!
Tot snel weer iedereen!
Een hele dikke kus vanuit St. Maarten!
06 Oktober 2007 - 16:08
Mama:
Hai Room, ik verheug me er op om te komen, want het ziet er allemaal heel leuk uit!!! Ik hoop dat het dan niet regent. Ik ben blij dat ik je dan weer kan zien! :D
Mooie foto's en leuke verhalen iedere keer! Nog 2 wk en dan ben ik bij jullie. Ik heb er heel veel zin! Groetjes xxx -
06 Oktober 2007 - 16:35
Romy:
Aaaargh jaloers! ik wil ook zo'n strand hahah! ik heb net de verwarming aangezet dus dan weet je het wel! Donderdag nog in Nijmegen weesten stappen moest nog aan Bartje denken volle bak ambiance! Bedankt voor je krabbel nog he! Fijn weekend! Liefs Nadine -
06 Oktober 2007 - 16:39
Yara:
Klinkt allemaal echt geweldig, en die foto's!! echt super mooi!!
geniet ervan!!
liefs yara -
06 Oktober 2007 - 17:10
Madelon:
Hi Romy,
Ah wat lekker! Het weer, het strand... Ik mis het zelf enorm! Geniet van de tijd met je ouders. Het is zo leuk om ze daar te zien en ze rond te leiden!
Groetjes en geniet ze!
Madelon
06 Oktober 2007 - 19:29
Fauve:
Hej Room (en Kel&Bart)!!!
Zo te zien geniet je daar goed! Zou ik maar doen als ik jou was! Ook ik geniet hier.. Alleen zijn de stranden niet zo mooi wit, aangezien wij alleen maar zwarte stranden hebben.. En het water is jammer genoeg niet zo blauw! Maar goed, ik begin ook al flink bruin te worden en het hier een beetje meer naar mijn zin te krijgen! Hoop dat binnenkort niet meer de dagen aftel.. Want dat doe ik helaas nog steeds.. Mijn heimwee begint gelukkig al mindere vormen aan te nemen! T gaat vanzelf over!! En ervaringen met kakkerlakken heb ik ook al gehad. Gisternacht moest ik ineens naar de wc en toen zat ik zo´n beetje om me heen te kijken, kwam er een voorbij rennen! Aaargh!! Ik gillen, kamergenootje wakker! Wij met onze spray dat beest doodgemaakt, en toen naar buiten gegooid.. Zo vies! Wist je trouwens dat als je een kakkerlak doodtrapt dat je zijn eitjes onder je schoenen hebt zitten en dat je dan de boel verspreid!? Ik denk ik zeg het maar even! Ik spreek je vast snel wel weer even!
Kus vanaf Tenerife! -
07 Oktober 2007 - 05:08
Anouk:
hey chica y chico!!
leuk wat julie allemaal meemaken!! Hier in Cancun gaat het eindelijk ook de goede kant op. Dat mag ook wel na alle medicatie hahaha.. Vanavond even weer lekker uit mn dak en hoop jullie snel eens te horen!! veel plezier en genieten want in Nederland is het weer echt niets heb ik gehoord!! kus anouk -
07 Oktober 2007 - 11:37
Liesje:
Meissie!! Wat een leuke verhalen allemaal weer!! Wel een beetje vies van de kakkerlak en de kikker...brr..moet er niet aan denken!! Fijn dat je over je 2 weken je ouders al weer ziet!! Zal vast heel gezellig worden!!
Dikke knuffel en een kus
Annelies -
07 Oktober 2007 - 14:58
Bram:
Yoo Romy,
Relaxt verhaaltje weer! Je begint steeds beter te genieten ofniet ;) En die kakkerlakken...Ach, jij hebt ze pas na 6 weken in je huis, haha :P
Geniet ze nog verder, denk dat dat wel goed komt :)
Groetjes xxx Bram -
08 Oktober 2007 - 15:18
Jamma En Wien:
Wowww hele gave foto's zeg. Ik ben al helemaal jaloers. Nu weet ik pas hoe het is als bekende in het buitenland zitten en wij in het koude nederlandje achter de computer. Boring en koud!! Have fun xxx -
08 Oktober 2007 - 18:21
Kimberly:
aaaaaah jakkkiiee lieverrd
voeten schrobbe :P
ik heb hier heel gezellig ook bezoek gehad van een spin
helaas voor hem was zijn ende wat minder :P
maar ik heb daarna een feestje gebouwd haha
maar ik mis je meis!! en ik zit door mn geld heen :P
geen shoppe deze maand
maar ben bijna jarig :P:P
volgens mij had ik je vorrige verhaaltje gemist of toch niet
haha nja ff lezeeeee
kusje
veel plezierr
love you!!! -
13 Oktober 2007 - 19:28
Angelique:
heyyy romy,
super je verhalen! hier in playa del carmen regent het ook af en toe, maar ja regenseizoen helaas!
veel plezier verder! fijn weekeend! kuss angelique